Персоннал  

  Куплю квартиру в Житомире
  Куплю дом в Житомире
  Куплю участок в Житомире
   
  Продам квартиру
  Продам дом
  Продам участок
   
  Сдам/сниму квартиру
  Сдам/сниму дом
   
  1-комнатные
  2-комнатные
  3-комнатные
  4-комнатные
  Аренда
   
  Участки
  Аренда
   
  Дома
  Частные дома
  Аренда
   
  Производство
  Офис, магазин
  Аренда

  Вакансии

Аналитика | Недвижимость за рубежом | Советы

15-03-2009

“РАЗОМ ЗМІНИМО ЖИТОМИР НА КРАЩЕ”

 

Сергій Володимирович Форест знайомий багатьом житомирянам як автор кваліфікованих та цікавих публікацій про ринок нерухомості Житомира в ряді місцевих газет та на всеукраїнському інтернет-сайті “Агент. ua .”

С. Форест закінчив Житомирський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю “Вчитель англійської та німецької мови”. Вільно володіє англійською, німецькою, польською мовами. Сергій Володимирович працює у сфері нерухомості. Член Національної спілки журналістів України. Крім того, С. Форест – активіст Житомирського суспільно-політичного союзу “Громадська варта” (діє з 2008 року).

Сергій Форест має досягнення і в спорті, а саме в такому його виді, як східні єдиноборства. Він неодноразово був призером змагань із фул-контакту (карате) країн СНД, що відбувалися в Харкові, призер України на одному з перших чемпіонатів з тек-вондо. А ще цікавиться мистецтвом, психологією.

Про програму “Громадської варти” та своє бачення нинішніх змін у суспільстві Сергій Форест розмовляв з кореспонденткою “Інтересу”:

– Сергію Володимировичу, до чого прагнуть активісти “Громадської варти”, що вони хочуть змінити в Житомирі та області?

– Мету цієї громадської організації втілено у її девізі – “Ми варті європейського рівня життя.” Основне завдання “Громадської варти” – захистити інтереси громадян, які нині беззахисні та безправні через державну владу, яка за роки незалежності не створила дієвої системи соціально-правового захисту населення, як, наприклад, в європейських країнах.

Також ми боремося за те, щоб зробити здоровий спосіб життя популярним серед житомирської молоді.

Ми наразі виступаємо з ініціативами до Житомирської міської ради щодо влаштування в кожному дворі нашого міста спортивних майданчиків, де буде поле для міні-футболу, баскетбольне кільце, турніки тощо. Підтримуємо спортивні клуби та створюємо нові. Ми плануємо акцію фінансової підтримки спортивних секцій східних єдиноборств. В недалекому майбутньому за нашої підтримки в Житомирі відбудеться Міжнародний відкритий турнір зі східних єдиноборств. Він має зацікавити молодь спортом, щоб вона усвідомила, що краще бути сильною духом і тілом, ніж палити та вживати наркотики та алкоголь. А ще подібні змагання виховують у хлопців та дівчат почуття патріотизму, любові до рідної землі.

– А які соціальні програми передбачає “Громадська варта” для незахищених верств населення?

– Ми плануємо організувати безкоштовну юридичну консультацію для малозабезпечених (інвалідів, ветеранів, студентів, пенсіонерів та ін.) Також – створити волонтерський рух. Добровольці, за якими буде закріплена певна ділянка міста, допомагатимуть інвалідам, самотнім людям похилого віку, пенсіонерам у побуті: прибиратимуть їх житло, ходитимуть до магазину, надаватимуть первинну медичну поміч. А ще “Громадська варта” планує виділяти набори продуктів харчування для малозабезпечених. Для фінансової підтримки цього проекту “Громадська варта” створює фонд, до якого залучатимуть небайдужих до чужих проблем бізнесменів.

На майбутнє плануємо організувати так звані “громадські дружини”, які разом з правоохоронцями патрулювали б і підтримували порядок в місті. Крім того, передбачено ще ряд ініціатив для покращення інфраструктури Житомира, його автошляхів та благоустрою.

– Справді, “Громадська варта” мислить на перспективу. Але чи доб’ється вона своєї мети, лише перебуваючи в якості громадської організації? Чи не планує делегувати своїх кращих представників до органів місцевого самоврядування, державної влади?

– Так, “Громадська варта”, яку очолює молодий бізнесмен, політик нової генерації Артур Ткаченко, планує взяти участь у прийдешніх виборах до Житомирської міської ради та обласної ради. Тоді в нашої організації з’явиться більше можливостей допомагати людям і Житомиру, поліпшити добробут городян, зокрема, припинити постійне зростання тарифів на комунальні послуги, від чого, у першу чергу, страждають вразливі соціальні групи населення. Ви вдумайтеся: середньостатистичний пенсіонер нині отримує 500-600 гривень. Що ж йому залишається на прожиття, якщо потрібно сплатити значну суму за комунальні послуги та ще й купити собі ліки? От цій людині і вистачає коштів хіба що на молоко та хліб.

Я звертаюся до влади на всіх рівнях: чи піклуються високопосадовці про простих людей, які розбудовували і продовжують розбудовувати цю країну? Увійдіть у їхнє становище, серед них є чимало самотніх людей, яким немає на кого спертися! Як писав великий поет Тарас Шевченко: “Доборолась Україна До самого краю. Гірше ляха свої діти її розпинають”.

Політики у Верховній Раді відгородилися від “маленьких українців” високими мурами заміських вілл та дорогими автівками. Тим часом народ знаходиться у скруті, його становище погіршується з кожним днем, а суспільна напруга – наростає.

На жаль, на сьогодні в Україні немає жодної політичної сили, яка б на ділі, а не на словах турбувалася про людей. Серед політиків й справді є одиниці, які небайдужі до проблем простого народу, але вони нічого не можуть зробити серед цієї зграї вовків в овечих шкурах. Вдумайтеся: у якій ще цивілізованій країні можна стати мільярдером за лічені роки? Тільки в Україні – завдяки корупційним схемам. І ніякі дипломатичні засоби у цьому не допоможуть – потрібні більш рішучі методи.

Моя мати – вчителька. Усе своє життя вона пропрацювала спочатку в школі, а потім - викладачем в університеті. Та й я за фахом – вчитель. Тому мені особливо болить доля вчителів та усіх працівників бюджетної сфери – лікарів та інших. Адже вони повинні мати достойну зарплату та житло, а не поневірятися за копійки!

– А як Ви ставитеся до нових штрафів за порушення правил дорожнього руху автомобілістами?

– Я вважаю, що не за всі правопорушення слід брати такі високі штрафи. Суворо карати автомобілістів слід лише за водіння в нетверезому стані та інші порушення, які викликають пряму небезпеку для здоров’я і життя водія, його пасажирів та перехожих. А ось за незначні порушення, як то стоянка автомобіля в забороненому місці, штраф не повинен бути значним. На мою думку, нові штрафи спровокують ще більшу корупцію в ДАІ. Має бути 100% контроль громадян за працівниками ДАІ. На жаль, такої громадської організації немає. У нашій країні завжди все робилося з перегинанням палиці – як не в один, то в інший бік. А золотої середини бракувало.

Через ці великі штрафи даїшників насамперед страждають прості трудівники. А високопосадовця, який порушує правила дорожнього руху, даїшник не лише не наважиться оштрафувати, а й зупинити його автівку!

– Сергію Володимировичу, а як Ви прокоментуєте ситуацію в банківській системі України?

– Ця проблема мене дуже хвилює, бо чимало наших земляків не можуть повернути кошти зі своїх депозитів. А нинішні реалії на банківському ринку багато в чому незрозумілі. Чи зможуть взагалі вкладники забрати свої заощадження? Невже наш уряд не може навести лад у банківській системі? Та й банків в Україні, на мою думку, занадто багато і їх важко контролювати. Їх незабаром буде більше, ніж магазинів. Наша влада має ставити вищі вимоги до банківської системи і навести порядок. І де простим людям шукати правду, як їм отримати заощадження зі своїх рахунків (а в нас, як завжди, списують все на кризу). Нехай влада відшкодує кошти простим людям, які не можуть повернути свої вклади.

– А яку владу Ви хотіли б бачити в Україні?

– Я за парламентсько-президентську республіку, щоб суспільство могло замінити владців, які не працюють на створення сильної правової системи для людини. Я стою на тому, щоб реформувати виборчу систему в Україні. Щоб депутатів до Верховної Ради вибирали за відкритими списками, а не за родинними зв’язками і товщиною гаманця.

– Сергію Володимировичу, а що Ви вважаєте своєю ціллю у житті?

– Боротьбу за процвітання своєї Батьківщини, за її розвиток та благополуччя.

Звертаюся до усіх небайдужих , мислячих людей відстоювати свої права та гідність! У статті 21 Конституції України проголошено, що всі люди є вільними та рівними у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними. Давайте змусимо владу дотримуватися Основного Закону!

Закликаю усіх порядних житомирян приєднуватися до “Громадської варти”, а благодійників – вкладати кошти в розвиток Житомира, щоб наше життя було не марнотратним, не зводилося тільки до примітивного накопичення капіталів. Разом ми захистимо свою честь, гідність та зробимо Житомир європейським містом!

– Дякую за розмову.

Розмову вела Ярослава ПОБИВАН, “І”

Вы хотите продать квартиру в Житомире, снять квартиру или приобрести коммерческую недвижимость? Компания «Актив+» работает на рынке недвижимости Житомира сравнительно недолго, но уже успела занять достойное место среди лидирующих компаний, работающих в сфере недвижимости. Благодаря слаженной работе коллектива, высококвалифицированным работникам и прекрасному руководству, агентство недвижимости Житомира «Актив+» находится на стабильных позициях и продолжает развиваться. На сайте агентства недвижимости Актив + Вы можете найти коммерческую недвижимость Житомира, а также большой выбор аренды недвижимости в Житомире

Назад